Jag kan flyga, jag är inte rädd.. eller?!

Nu är det ca 3 timmar kvar tills vi lyfter, pirrigt! Om 20 min går bilen ut till arlanda.. hjälp! 1 1/2 år sedan jag flög sist och det finns en anledning till det.. läskigt! Vad ska jag göra i 5 1/2 timme??

jajja...

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA! <3

Resfeber i två bemärkelser..

Nu är resväskan full trots att jag inte är färdigpackad.. typiskt! Det får bli att ta en liten paus och måla tånaglarna så att jag kan vara nyårsfin på stranden =) Hoppas bara på att vi får vara friska på resan då B har legat i feber hela veckan.. igår var han feberfri, men idag har det visst kommit tillbaka.. himla envisa baciller han har! Jajja jag packar ändå och hoppas att han inte blir sämre för det vore ju trist att behöva ställa in resan :( Blifriskblirfriskblifriskblirfriskblifriskblifriskblifriskblifriskblifriskblifriskblifriskblirfriskblifriskblifriskblirfriskblifriskblifrisk!!

Efter ett djupt dyk i mammas klädkammare: Furrylicious!



Silverrävskragen blev snabbt en favorit... vill haaa!

God Jul

Nu drar jag iväg till jobbet, sen ska släkten hämtas (tydligen av mig) å sen blir det väl till att rulla en miljard köttbullar, sen äta i flera timmar, men det gör ingenting för det är julafton och äntligensen.. julklappsutdelning ;)

God Jul & ha det så kul!

Minijul!

Idag är det äntligen dags att samla mina kära vänner för att dricka glögg, äta julbord och byta paket! Allt julgodis är klart, glöggen är inköpt och skinkan griljerad (fast inte av mig i år.. dåligt!) Finputsning av lägenheten, tvätt, lussebullsbak och potatisskalning är dagens to do. Bäst att jag sätter igång på en gång!

Mumsig fläskfilégryta


Du behöver:
1 gullök
1 klyfta vitlök
1 st matlagningsgrädde
1 dl riven prästost
1 dl vitt vin alt. matlagningsvin
2 msk kalvfond
1 msk senap (gärna dijon)
8 st färska champinjoner
1 msk mjöl
1-2 st fläskfilé beroende på hur många portioner du vill ha
Salt
Peppar

Gör såhär:
Hacka gullök, skiva champinjoner och skär fläskfilén i bitar. Stek fläskfilén i matfett till den är genomstekt. Lägg den därefter i en kastrull. Stek löken och champinjonerna samt pressa i vitlöksklyftan. Häll i i kastrullen. Blanda grädde, vin, kalvfond, senap och mjöl i en bunke, häll sedan över fläskfilén. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Häll i den rivna osten. Rör om tills den smält.

Lycka till!

Janssons frestelse aka Janssons temptation 8 port


Du behöver:

1 1/2 kg fast potatis
3 st stora gula lökar
2 burkar anjouvisfiléer på 125 g
6 dl grädde
2 msk ströbröd
2+3 mks smör

Gör så här

1. Skala potatisen och skär den i fina strimlor.
2. Skala löken, skiva den tunt och fräs den i matfett i en stekpanna.
3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst.
4. Häll hälften av grädden och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfettet över.
5. Grädda i 200°C, ca 40 min, i nedre delen av ugnen. Späd vid kanten med resten av grädden efter drygt halva tiden.

Lägg den färdiga Janssons frestelsen i en ugnssäker form. Häll på lite grädde och strö över ströbröd. Värm i 225° C, ca 20 min.

 


Klar!

Nu är jag äntligen klar med alla julklapparna!!!!! Har trängts, köat och krigat i solna centrum hela dagen lång.. men nu är jag klar.. och idag kom en klänning på posten.. bra dag!

Julgodis del 5, Rispuffar i choklad


Du behöver:
150 g blockchoklad (vit, ljus eller mörk)
3 dl rispuffar (brukar finnas vid flingorna)

Gör såhär:Hacka blockchokladen och smält i kastrull eller vattenbad. Vattenbad är enklast då chokladen lätt bränner den värms direkt i kastrull. När chokladen är smält häll i rispuffarna och blanda noga så att det kommer choklad på alla puffarna. Häll upp i formar. Klart!

Lycka till!

Julloooooooov!

Äntligen lite avstressningstid då jag kan göra alla roliga saker som jag pluggat bort den här terminen! Visserligen fick jag en hemtenta nu, men den ska inte lämnas in förrän 10 januari och frågorna såg inte allt för oändliga ut... såååå nu tar jag jullov och kan på heltid ägna mig åt allt julpyssel ;)

Uppe med tuppen!

Idag var jag för en gångs skull uppe med tuppen! Heeelt mörkt ute, känns som det är natt.. Snart är det dags att bege sig till skolan för gruppexamination, seminarium, föreläsning och få hemtenta.. Känns sådär!

<3

Med sprängande huvudvärk, trött och hängig kom jag hem efter denna mördarhelg av jobb och plugg (och allt för lite social tid). Med mera plugg framför mig kändes det otroligt olustigt att ställa sig och laga mat när jag kom hem.. Vad händer?! Jo B kommer förbi med färdiglagad (och fortfarande varm) mat =) Höjden av snällhet <3 Tack, tack, tack, tack, tack!

Mysigt välkomnande hos A, M & B


I en snöhög utanför mc donalds


om man skulle ta å bli lite sjuk nu när jag verkligen har tid..

Jahapp B kommer hem ikväll (och jag har lovat att hämta), jobbar 17,5 timme den här helgen, på måndag har vi gruppexamination i ena kursen och får hemtenta i andra kursen... vad händer? Jo jag går och blirt sjuk, toppen.... NOT!

Nu har jag tröstshoppat två bikinisar =)

Jahapp då var det Vapiano-torsdag igen!

Denna gång hade jag sällskap med F, L & E. Vet inte vilken gång i raden detta besök var men nu börjar det minsann bli en riktig tradition! Eftersom jag ätit pastarätter de andra gångerna så provade jag på en pizza den här gången.. Gott, men nu är jag äckligt mätt.. nästa gång blir det nog pasta..





Tråkiga veckohalvan avklarad!

Jaha då sitter man här igen nergrävd i massa plugg! Nästan så jag längtar tills klockan blir 17 då jag börjar jobba.. det bästa med att jobba (förutom att man får pengar) är att man slipper ha dåligt samvete för att man inte pluggar.. Nu har jag iallafall kommit så långt att jag bara ska renskriva min virrvarriga text, men det tror jag får vänta tills efter lunch :P Den senaste kvarten har jag suttit och stirrat på egypten-biljetterna som ligger på bordet.. man kanske skulle ta och börja packa? Åh vad roligt det skulle vara och dra fram alla sommarkläder! Hmm undrar när mina klänningar som jag beställde igår kommer.. Jag har sagt det förut, men säger det igen.. internetshopping är livsfarligt för mig! Men klänningarna var iaf fina.. jag behöver ju faktiskt dem så jag har något att ha på mig på resan.. Efter idag är iaf den tråkiga halvan av veckan avklarad. imorgon blir det traditionsenligt torsdags-Vappning (middag på Vapiano) och på fredag kommer det bli fredags-mys-deluxe! Visserligen jobbar jag hela helgen, men med ny energi och förhoppningsvis blir det lite kräftstjärtsröra någon av dagarna *hint, hint* <3

En ända lång pluggpaus

Vad svårt det kan vara ibland att bara sätta sig ned och plugga. Sitter här hemma med en inlämningsuppgift som verkligen inte verkar vilja skriva sig själv. Såhär nära inpå jul har jag verkligen ingen motivation till att plugga, synd eftersom det är nu tentaperioden börjar! Jag vill bara ha loooooooov! Hela dagen har bara bestått av pluggpauser.. Först måste man ju äta frukost innan man kan börja plugga, sen prata lite i telefonen, kolla facebook, kolla bloggen, men oj då var det redan dags för lunchpaus.. jaa nu sitter jag här och försöker komma igång men det ska visst vara omöjligt idag, kanske lika bra att ge upp och göra ett nytt försök imorgon?! Annars kommer den här dagen bara gå åt till ingenting.. Man kanske ska ta sig en sväng förbi tvättstugan och se om det inte råkar finnas en ledig tvättid...

Någon har vart på besök


Lucia - M & P:s brölloppsdag

Nu ska jag strax iväg till skolan och sen är jag hembjuden till mamma & pappa för att fira deras 35:e brölloppsdag!
Självklart började kvällen med en champagneskål!

Till det serverades det snittar (mamma är nog den ända jag vet som fortfarande gör snittar)

Mamma fick som sig bör en finfin bukett!

Sen blev det varmrätt, Jag fick en specialvariant: Älgentrecôte eftersom jag inte tycker så mycket om vildsvin.. Men deras vildsvinsstek såg också god ut!

Sen blev det efterrätt =)


God fusk-lappskojs!

Jag har letat mig galen efter "salta biten" som man tydligen ska ha när man gör lappskojs, om man inte ska va avancerad.. men nu idag gav jag upp. Inte värt att leta mer.. vem vet det kanske inte ens är gott! Så hittade jag ett recept där de använde stekfläsk. För att göra det ännu lättare för mig så köpte jag bacon.. Så nu har jag gojsat ihop min alldeles egna fusklappskojs (kommer inte ihåg hur riktig lappskojs ska smaka, så vet inte om det ens smakar lappskojs), men det var gott!!


Jag använde:
1 pkt bacon (lägg i efter smak, men jag tyckte att ett paket räckte)
1/2 purjolök
10 potatisar (inte så jättestora, mjölig sort)
en skvätt mjölk
2 msk smör
salt
vitpeppar

Gör såhär:
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka. Klipp baconet i små bitar och hacka purjolöken i mindre bitar. Stek först baconethalvknaprigt och lägg över på en tallrik. Stek sedan purjolöken mjuk i baconfettet. När potatisen är färdigkokad, häll över den i en bunke och mosa/vispa med elvisp. Blanda i smöret och mjölk. Mjölk har du i efter smak, beroende på hur löst du vill ha moset. Jag tror jag hade i 1 dl. Krydda med vitpeppar och ev lite salt, men tänk på att det kommer bli lite saltare när du blandar i baconet. Blanda sedan i purjolöken och bacon. Servera gärna med grönsaker.. Jag valde att koka lite ärtor, mums!

Lycka till!

Årets julklappsskörd med reservation för kompletteringar..

Har haft en sjukt skön och mysig dag. Har varit hemma och fixat lite. Pysslat chokladtryffel och slagit in julklappar, självklart till julmusik på repeat!
Årets tema på klapparna: guld (men absolut inte flådigt, utan lite mer "antikt")
 
Vad kan det här vara? =)

Nu när fixet här hemma äntligen är klart ska jag göra mig iordning för att gå på adventsmys med pyssel & glögg, bra avslut på dagen!


Julgodis del 4: Ljus och mörk chokladtryffel



Mörk chokladtryffel
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 msk smör
kakao att rulla i

Gör såhär:
Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och smör. Häll den heta gräddblandningen över chokladen och låt den smälta under omrörning. Låt svalna i kyl i ca 3 timmar.
Rulla chokladsmeten till tryfflar. Blanda pepparkakskryddor och florsocker. Rulla tryfflarna i florsocker och pepparkakskryddor. Ställ svalt för att stelna. Förvara tryfflarna i kylskåp.
Jag tycker att endast mörk choklad kan bli lite mastigt så jag stänkte i lite pepparmyntsolja, det blev gott! För att variera tryfflarna lite doppade jag denna i mörk choklad som man också kan rulla i kakao.



Chokladtryffel på mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
250 g mjölkchoklad
1 msk smör

Gör såhär:
(se föregående)
Rulla i 2 msk pepparkakskryddor blandat med 2 msk florsocker eller doppa i smält choklad. Jag tycker ju om sliskigt sött så jag doppade i vit choklad, mums!

Lycka till!


Film & julgodis (fail på det sista)

Känns som jag fortfarande ligger efter i sömn fast att jag sovit 12 timmar i natt.. Ligga i soffan insvept i tre filtar känns helt rätt idag, men ska försöka fortsätta med mitt julgodis snart.. del 4 kommer att vara (vit-)chokladdoppad chokladtryffel på mjölkchoklad. . och ev. om jag hinner mörk chokladtryffel rullad i kakao..

Total fail på idag! Kunde inte förmå mig att göra någonting fram till kl 17.. Men då blev det iaf en tur till Jacobsberg för att äta thaimat med T, A & A. På vägen hem gick jag förbi jobbet och lyckades få med mig glöggsällskap i form av H & F, mycket trevligt! Dock blev det inga lappskojsingredienser som egentligen var ärendet.. Nu är lappskojscravingsen ännu värre :( Jag vill ha lappskojs!


Total haveridag: dagen efter

Efter 2 timmars sömn efter en låååång kväll med massa dans och dryck säger kroppen visst ifrån.. Jag har nog harft den mest oproduktiva dagen på bra länge.. Den har tillbringats (från det att vi äntligen kom hem till Jenny) i mestadels horisontellt läge, med undantag för födointag. Eller det kanske inte kan ränkas som föda.. mest flott :/ men det fick mig iaf att överleva!


Man är ju inte 18 längre.. clearly!

Nej det är inte ok att gå upp 08.00 å lägga sig kl 08 (morgonen därpå), somna kl 09 och behöva aktivera sig kl 11!  Dock mår jag helt klart bättre än jag förtjänar för en gångs skull efter alla bubbelflaskor och oändlighet av drinkar.. Men vad ska man göra, gratis är gott ;) Vill verkligen inte veta vad 6 litersskumporna kostade.. 


Har gjort ett snabbt besök på cityakuten


Behöver jag säga att jag starkt ogillar baciller och bakterier av alla de slag!?

Pessfrukost med La Redoute

När klockan 08.50 och jag har redan varit uppe en timme.. inget som brukar hända när jag inte har skola eller jobb. Ska strax ge mig av till Grev Turegatan och möta upp J.R för att få i mig en dos Frankrike. La Redoute har nåt presstjolahej där de visar vårens kläder och bjuder på fransk frukost.. Får väl erkänna att jag gick upp för frukosten. Kläderna var väldigt färgglada och ett tag glömde jag nästan att det är vinter.. Jag vill ha sommar! Lite extra lycka var att man fick en lite goodie-bag på vägen ut där det bland annat fanns ett härligt rosa läppglans, jag som behövde ett läppglans =) 

Frulle och efterrätt bestående av macarones och lemonade av granatäpple

Hallonmacarone, mums!


Favoritplagget bland alla kläder.. tyvärr var jag nog lite för kort för att kunna bära upp den..

Nu är det bara att svida om inför gratis (Sture-)middag & dryck på Sturecompagniet!


Julgodis del 3: Vit chokladtryffel

Det är ju lite tråkigt att göra julgodis eftersom man inte får äta upp det på en gång.. I mitt fall har jag tänkt bjuda på det på "minijulafton" med mina vänner, julafton hos mamma & pappa samt ge bort så jag får nöja mig med provsmakningarna och det bästa av allt... Slicka skålar och slevar.. ok kanske inte skålar men sleven iaf. Den här tryffelsmeten på vit choklad var gudomlig så jag är mycket förväntansfull inför slutresultatet! Här kommer receptet.



Vit chokladtryffel
Du behöver:
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 droppe pepparmintsolja
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:
Hacka chokladen. Koka upp grädden och låt koka i ca 1 minut. Tag kasttrullen av värmen och rör ner chokladen så att den blandas med grädden. Smaksätt med peppermintsoljan och låt stå i ca 30 minuter. Rör sedan tryffeln slät och ställ in i kylen i ca 1 timme, täck över. Forma små kulor och rulla dem i flor- och vaniljsocker. För att göra dem lätta att bjuda på lägg dem exempelvis i knäckformar. Förvaras kallt. 

Lycka till!

Årets nyårsklädsel: Bikini, Check!

Äntligen är resan bokad och betalad.. Känns fantastiskt skönt att resan blev av till slut efter allt strul! Jag har redan påbörjat en packlista i huvudet och längtar tills jag får hämta upp min resväska från källaren och lägga fram alla sommarkläder.. Förutom det att jag ser fram emot en avkopplande semester med B i sol & värme, så tycker jag det är väldigt skönt att slippa nyårshetsen här hemma. Det är så mysigt att förbereda saker för resan som till exempel att köpa solkräm.. det är ju nästan så man blir varm av bara det! Som sann folkhälsovetare så använder jag ALLTID solkräm, likaså som jag alltid använder hjälm när jag cyklar.. man ska ju leva som man lär =)

Bara ett orosmoment kvar då inför/under resan.. Hajar! Nu är det ju en bit från Sharm el Sheik till Hurghada, men lite orolig är jag att hajarna ska hinna simma dit tills vi åker.. Tur att jag inte är nåt störra fan av att bada.. värre för B som vill snorkla.. det vet jag inte om jag uppskattar så värst mycket! 

Å så en en liten fundering: Funderar på om det är en bra idé att packa ner en flaska bubbel i resväskan eller om det kommer sluta i champagnesprut de luxe, antingen i väskan eller när vi ska korka upp..

Lappskojs.. Är det lapps-kojs eller lapp-skojs?

Åh låt det vara lapp-skojs! Jag vill ha lapp-skojs! Kommer ihåg denna rätt från skolan med skräck.. men nu blev jag nog lite nyfiken och funderar på om jag inte ska försöka ge mig på att laga detta någon dag. Dock med risk att ångra mig när det är dags att börja äta.. Är det någon som har en nyare erfarenhet av denna rätt så dela gärna med er!  

Julgodis del 2, Chokladkola






Chokladkola ca 30 bitar
Du behöver:
100 g smör
4 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 krm salt
2 msk flytande glykos

Ev. smaksättning:
1 msk vaniljsocker eller 1 tsk pepparkakskryddor

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser utom ev. smaksättning i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Koka upp och låt det bubbelkoka i ca 15 minuter. Gör kulprovet se inlägg "Julgodis del 1, Knäck". Häll upp kolan i en smörpappersklädd långpanna. Låt kallna i kylen, om ni är som mig och har för liten kyl för att få in en plåt ställ ut dem på balkongen! Klipp eller skär kolan i bitar (storlek eftersmak) och packa in i smörpapper. Ska förvaras svalt. Jag brukar knyta ett band runt så ser det festligare ut!

Lycka till!


Julgodis del 1, Knäck



Knäck ca 50 st
Du behöver:
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
50 g skalad mandel (Skålla om du inte hittar färdigskalad)
(Jag brukar ha lite lite vaniljsocker i, men det är en smaksak!)

Gör såhär:
Hacka mandeln i så stora bitar du själv vill ha den. Jag brukar ha den ganska finhackad, men så att det fortfarande är små bitar att tugga på. Ställ ut knäckformar på en plåt, ha gärna ett bakplåtspapper i på plåten för att slippa krångel med stelnad smet senare.
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Jag brukar göra i en stekpanna för det är lättare när man ska hälla upp knäcken i formarna eftersom man slipper sträcka ner armarna i en kastrull och riskera att bränna sig!
Låt koka så att det bubblar i 20-35 minuter. Gör ett första kulprov efter 20 minuter, dvs. häll upp kallt vatten i ett glas och droppa ner lite smet, om det går att rulla en kula av den är den klar. Koka ev. lite längre om du vill ha hårdare knäck (kulan blir hårdare).
När du tycker att smeten har en bra konsistens på kulprovet häller du i mandeln och rör till den blandats med smeten. Häll snabbt upp i formar, smeten stelnar snabbt när du tar den från plattan! (Jag brukar plattan stå på på svag värme).

Skålla:
Koka upp lite vatten i en kastrull. När det kokar häll i mandeln och låt koka knappt en minut. Du ser att mandeln är klar när skalen blåser upp sig. Häll av vattnet och "tryck ut" mandlarna ur skalen. LÄtt som en plätt, men akta så du inte bränner dig!

Lycka till med julstöket!

total förvirring

Nu har jag blivit lurad att byta till nya layouten av min facebookprofil. Jag visste ju redan innan att jag skulle ångra mig efteråt, men var likväl tvungen att ändra ändå. Jag trot inte att det är så stor skillnad från förut, men jag blir ändå förvirrad.. allt är liksom fel! Suck! Livet var ändå lättre innan facebook.. av många anledningar..

Äntligen är den här måndagen över

Förutom att måndagar är första dagen på veckan så är det också ända dagen jag har föreläsningar.. från morgon till e.m. Jag är så extremt schleten nu, sitter helt utslagen i soffan och orkar bara inte gå och fixa middag.. Det får helt enkelt bli rester från igår som det bara är att värma i micron.. Inte för att det var svårlagat ens igår.. Fiskpanetter och potatismos.. och ärtor såklart! =) Snart får det bli lite ordentlig matlagning igen, känner att jag blivit alltför lat nu när jag inte behöver göra matlåda varje dag. Snart blir det iaf bloggning om julgodis.. så fort jag har tid och energi bara.. Jag har redan handlat alla ingredienser!

Läskig haj i sharm el sheik

Om vi nu skulle komma iväg till egypten så tänker i varje fall inte jag bada! Idag tog hajen en tysk kvinna som dog.. I tre dagar är alla båtutflykter, bad och snorkling förbjudna där.. hoppas de hittar rätt haj nu! De har ju tydligen fångat 2-3 st, men som har visat sig vara fel. Vågar iof knappt tro att vi kommer iväg nu efter allt, men hoppas hoppas! Och vågar absolut inte bada om vi nu skulle åka.. Jag viiiiiiiiiiill åka just nu håller jag på att frysa ihjäl i lägenheten trots en jättefilt och en varm dator i knät!

Hålligång på pappas kontor

Pappa hade en liten mingelfest på kontoret igår. Väldigt trevligt att få ett glas bubbel i handen direkt när man klev in genom dörren, stelfrusen och snötäckt. Det fanns några olika sorters bubbel men jag började med en rosa variant och tänkte att jag kunde pröva de andra sorterna senare.. men glaset blev aldrig tomt.. så fort man druckit halva kom det någon och fyllde på! Till slut så hade man ju tappat räkningen på vilket glas man var inne på. Men då var jag och A-K ingenting mot vad de andra gästerna.. Efter lite plock med viltsnittar så blev serverades det "Janssons Temptation", som jag tänker kalla det från och med nu efter att ha hört det av en brittisk vän till familjen. Till denna J.T var snapsandet obligatoriskt och därmed snapsvisorna.. vissa sjöng väl högre än andra haha Det var chockande att se gamlingarna röja värre än en fjortisvalborg! Jag har iof inte firat valborg med m & p på länge, men de verkar ju inte lida brist på snapsvisor iaf.. och om man ska följa deras exempel behöver man inte vara rädd för att festerna ska bli tråkigare när man blir äldre.. Vågar inte ens tänka på hur gamlingarna mår idag då jag inte mådde helt fantastiskt när jag vaknade, och jag gav ändå upp runt 20-tiden medans de andra tydligen vart kvar till närmare 23.

finfin utsikt över södermälarstrand
lugnet före stormen

Janssons Temptation
Fest!
Fest!


Det här exet alltså..

Hur sjukt är det inte att E ringer till mig strax efter jag lagt upp min status "Turkiet eller Egypten" och säger att han med ny flickvän och hela familjen ska åka just till Hurghada precis den veckan jag och B tänkte åka dit.. Känns ju lite märkligt.. men vi håller ju iaf på traditionen att fira nyår ihop.. vare sig vi vill eller inte.. Vet inte om det känns jobbigt eller bara mest komiskt!

Turkiet eller Egypten?

Nu sitter jag med två bokade resor en till Alanya, Turiket och en till Hurghada, Egypten.. Turkiet verkar ju fantastikt fint skulle verkligen vilja åka dit, men 12 c vs. 22 c gatt jag lutar mer åt Egypten ändå.. men där har jag hört att man lätt blir magsjuk.. Dessa val, vad svårt det ska vara!

Tjejkväll med Glögg & Julkortstillverkning

Igår var det stor julkortstillverkning här hemma. Man kan fortfarande se spår av glitter i hela köket! Vi började med att ladda med lite Kina-take away för att sedan snabbt sätta igång med pysslet. Jag som tyckte att jag och C hade granskat Panduros glittersortiment fick se mig slagen av A som kom med en kartong scrapbook-pyssel med massa fina papper, stämplar, glitter och en värmare (typ som en hårtårk) som man värmde glittret med så att det liksom smälte ihop, jättefint! En sådan får det absolut bli till nästa år! I början av kvällen gick det lite segt med tillverkningen, men efter första koppen glögg (Saffransglöggen) började inspirationen komma. Så efter andra (chokladglögg) och tredje koppen (blossas vinglögg) flödade kreativiteten. Saffranskakan som andra A hade med sig hjälpte nog den med, otroligt god! Några gav upp lite tidigare, medans andra som jag & C inte gick och la oss förrän kl 01 haha och då var vi fortfarande pysselexalterade så vi kunde inte somna. Inte så kul att gå upp i morse.. C försökte få med mig på Shape, men jag skyllde på att jag måste plugga (som jag faktiskt måste) så nu är det nog dags att sätta igång med det!





RSS 2.0