Mumsig fläskfilégryta


Du behöver:
1 gullök
1 klyfta vitlök
1 st matlagningsgrädde
1 dl riven prästost
1 dl vitt vin alt. matlagningsvin
2 msk kalvfond
1 msk senap (gärna dijon)
8 st färska champinjoner
1 msk mjöl
1-2 st fläskfilé beroende på hur många portioner du vill ha
Salt
Peppar

Gör såhär:
Hacka gullök, skiva champinjoner och skär fläskfilén i bitar. Stek fläskfilén i matfett till den är genomstekt. Lägg den därefter i en kastrull. Stek löken och champinjonerna samt pressa i vitlöksklyftan. Häll i i kastrullen. Blanda grädde, vin, kalvfond, senap och mjöl i en bunke, häll sedan över fläskfilén. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Häll i den rivna osten. Rör om tills den smält.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0