Mumsig fläskfilégryta

Du behöver:
1 gullök
1 klyfta vitlök
1 st matlagningsgrädde
1 dl riven prästost
1 dl vitt vin alt. matlagningsvin
2 msk kalvfond
1 msk senap (gärna dijon)
8 st färska champinjoner
1 msk mjöl
1-2 st fläskfilé beroende på hur många portioner du vill ha
Salt
Peppar
Gör såhär:
Hacka gullök, skiva champinjoner och skär fläskfilén i bitar. Stek fläskfilén i matfett till den är genomstekt. Lägg den därefter i en kastrull. Stek löken och champinjonerna samt pressa i vitlöksklyftan. Häll i i kastrullen. Blanda grädde, vin, kalvfond, senap och mjöl i en bunke, häll sedan över fläskfilén. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Häll i den rivna osten. Rör om tills den smält.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback