Tjejfest hos J med Macaronger & Victoria´s Secret, 24 tjejer på 27 kvm = Hög ljudnivå!


140 st macaronger & bubbelkalas

J fyller år och envisas med det otroligt jobbiga temat "Extravagant-uppseendeväckande-deluxe". Vad tar man på sig då? Ska bege mig ut i kläddjungeln imorgon efter skolan.. sista minuten-shopping kan aldrig sluta bra.. Hoppas på att hitta något glittrigt och färgglatt! Annars blir de paniiiiiiik!

Nyttig dag

Idag har jag skickat in ett första utkast på min intervjuguide, mailat min hanledare å bokat tid för möte, diskutterat mitt ämne med mina lärare, sökt vetenskapliga artiklar och nu ska jag gå å jobba.. hög produktivitet idag. har inte tid med sånt här :P

Tiiisdag

Den här veckan flyttades Vapiano-torsdagen fram till idag pga att vi bokat in en bio, Svinalängorna. En otroligt gripande berättelse så det var inte utan en stor klump både i magen å i halsen som vi lämnade biosalongen! En tanke slog mig också angående mina funderingar om framtida jobb. Jag har ju länge velat arbeta med utsatta barn.. efter ikväll så börjar jag undra om jag verkligen klarar det.. Jag vill ju verkligen, men man kommer ju bli helt nedbruten av allt man får se.. Börjar med att skriva c-uppsatsen iaf om hur fattigdom påverkar barns fysiska och psykiska hälsa.. Håller tummarna för att det går bra för just nu fattar jag ingenting!

För att hålla modet uppe gjorde jag idag ett besök på supersöta Cupcake Sthlm.. eh mums!






Nu jäklar!

Träningsåret 2011 började idag med siktet (förutom presenten man får av Sats efter att ha tränat 2 ggr i veckan i 12 veckor, jag tänker lyckas!!) Palau nästa vinter! Om inte träna vore tillräckligt jobbigt så finns det en ännu jobbigare sak att ta tag i, att spara pengar  till resan.

Söndagsmiddag

B sitter på bussen hem så jag aktiverade mig med en långpromenad på drottningholm med pappa. Sen blev det söndagsmiddag med lax- och hummerpaté och älgfärsbiffar smarrigt! Nu sitter jag djupt nedsjunken i soffan och väntar på solsidan =) Plugga? Det kan jag göra imorgon..

Slöislördag

Vaknar. Orkar inte gå upp. Orkar inte gå upp. Orkar inte gå upp. Ångest för att jag ligger kvar. Orkar inte gå upp. Hungrig. Mat. Mini-mini-mini-minipromenad. Soffa! =)

Plastiga rumpor


Lycka i en liten påse =)



Väldigt dålig dag

.

Eftermiddagsbio & Söderhäng

Förmiddagen i skolan höll på att totalsöva mig så det blev en snabb lunch, hoppade eftermiddagens föreläsning för att strosa runt på stan, fikade macarong, såg "Himlen är oskyldigt blå" (som var över förväntan, både allvarlig och rolig! Har gått och nynnat på låten hela kvällen..) med Magnus. Sedan åkte vi hem till honom och Alexis för att dricka vin, äta tacos och spela Yazty. En heldag med skoj iaf efter lunch =)




Bacon och broccolipaj med ädelost


4 portioner

Pajdeg:
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
8-12 broccolibuketter (frysta) beroende på storlek
1 pkt bacon
3 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche
150 g ädelost eller gorgonzola
salt och peppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda ihop smör och mjöl i en bunke. Tillsätt vattnet och så degen blir mjuk. Tryck ut i en ugnssäker form och  picka med gaffel. Grädda i ca 10 minuter.
2. Koka broccolin tills den blir mjuk och klipp baconet i små bitar och knaperstek.
3. Sänk ugnen till 200 grader.
4. Blanda grädden, creme fraiche, ägg och ost (smula) i en bunke.
Sprid ut broccolin (dela på buketterna på hälften om de är små annars dela på tre) jämt över pajskalet. Häll över stanningen. Toppa med bacon. Grädda i ca 20 minuter eller tills pajen börjat få färg.

Lycka till!

Tips! Jag älskar ju oliver så såklart toppade jag med några, resten fick åka i en färgglad sallad.


lunchblogg

Nu sitter jag åter på KI och direktbloggar från skolan.. första dagen på sista skolterminen! men förvirringen är total som vanligt vid kursstart här.. Saknar SU.. Men skoj att klassen är återförenad igen, vissa roligare än andra! Har fått en dålig känsla över att redan ligga efter efter 5 timmar i skolan.. två kvar.. Försöker fortfarande återhämta mig efter morgonens chock: "jaha så kan ni ställa er upp och presentera er själva och vad ni ska skriva er c-uppsats om" eh what? Lyckades få fram nånting iallafall.. Jag längtar efter semester!

Mamadou

Längtar tills denna jobbdag tar slut då jag ska möta upp Cilla för att äta middag och säkerligen dricka lite drinkar på Mamadou (hur det nu stavas). Synd att det är typ 11 timmar kvar tills dess.. Nu är det bäst att jag beger mig!




Babylicious

Sprang på den här lilla festoutfiten för minisar =)

Men tyvärr så är alla minisar som jag känner i den här storleken killar, så den fick hänga kvar i affären.. buhuu!

Ännu en ledig dag att disponera, lyxigt värre

Andra dagen av total ledighet =) Vad ska jag hitta på idag.. hmm åh lyx att inte riktigt veta vad man ska göra! Det får bli en lunch i stan med C som jag inte träffat på evigheter känns det som, rysligt mysigt! Sen ska jag faktiskt tråkigt nog ta itu med all tvätt från resan blä blä. Även bära ner resväskan till källaren kanske vore något..

Mys mitt i lunchrusningen vid odenplan

Tårtkalas

Grattis lilla Antonia som fyller 7 år idag! Hon är visst inte så liten längre.. Ska nu rulla iväg in till stan och panikköpa presenter, kläder stod visst på önskelistan. Denna bild är från i somras.. tror jag snart får se mig omväxt..



Även Sebastian blev glad för sin "syskonpresent".. tror jag iaf det är svårt att avgöra..

Det blev en liten promenad på vägen hem, tur att det finns stora riktmärken eftersom jag lämnade glasögonen hemma..


Julsanering

Från idag så är jag mellan två kurser vilket betyder att jag är skolfri fram till måndag... jippie! Så denna (skol-)lediga dag började jag sanera efter julen.. adventsljusstakar, julstjärnor, pepparkakor, julgodis, säcken med använda julpapper... allt ska bort!! Efter lite fika med F ska jag nu kila iväg till jobbet, fantastiskt... not!


Firar att hemtenta nr 2 är inskickad

I måndags var det inlämning av första hemtentan.. samtidigt fick vi nästa.. den var på 24 timmar så det har varit ett ångestfyllt dygn, men nu är den inskickad å nästa kurs börjar på måndag så det var helt klart värt att firas med ett (eller två) glas vin.... och tydligen en friterad banan med glass och jordgubbar :P Till sällskap hade jag en lika glad/ångestfylld/lättad Cilla :)




Best of Egypt










Inge kul att vara tillbaka hemma..

Nu är man åter tillbaka till alla "måsten" och alla "vill inte", inte så roligt..

Fun facs: Egypten

Egypten är ung tre gånger så stort som Sverige och har ca 80 miljoner invånare, varav en femtedel av dem är bostatta i Kairo. Detta är en väldigt ungefärlig siffra då ingen precis folkbokförning förs utan det sker genom att man var femte år knackar dörr och på så sätt räknar befolkningen.

På vår utflykt igår (LUXOR) besökte vi den östra öknen även kallad arabiska öknen. På vår långa bussresa såg vi några beduiner. Det finns ca 200.000 beduiner i egypten. De första de gör när de bosätter sig på en plats är att bygga en brunn av lertegel. När den så småning om torkar ut flyttar de vidare. Alla beduinbarn går inte skolan, men varje familj skickar en pojke för att lära sig att läsa så att han senare ska kunna läsa koranen för familjen och de övriga i byn. Medelåldern är 52 år för män ch 58 år för kvinnor. (högre medelålder för egyptens övriga befolkning).

Alla flickor över tolv (då anses man vuxen) bär slöja. Svart slöja betyder att man är gift eller har pojkvän medans en färgglad slöja avlöjar att man är singel.. praktiskt?!

I egypten finns det inga kameler, bara dromedarer. En dromedar kan gå upp til 17 dagar utan vatten och kan dricka 90 liter på 10 minuter. Hur gammal en dromedar blir beror på hur den sköts men brukar vara mellan 2-50 år. När den dör slaktas den och äts upp.

Det konstigaste resp. läskigaste jag fått lära mig är att det inte finns några tydliga regler att följa för att ta körkort här. Det ända man behöver göra är att köra slalom genom uppställda koner först framåt å sedan backa tillbaka.. sen är körkortet ditt! En annan konstig sak är att när det gäller rondellkörning så är det inkommande bilar som har företräde, lagom kul i rusningstrafik..

Nu säger vi tack å hej till egypten väldigt nöjda och glada!
Dags att packa klart för hemresa imorgon bitti =(


Äta kamel?

Enligt våra grannar som provade kamel igår så var det väldigt mört så köttet nästan föll isär.. gott i övrigt uppfattade jag inte. Innan deras utlåtande hade jag hört att kamel kött ska likna vilt och älgkött. Den som lever får se. Imorgon ska vi på heldagstflykt till Luxor så ikväll känns inte som en optimal kväll att utforska kamelkött!

I sällskap med goda grannar

Idag har vi legat å stekt oss vid poolen med blandade resultat.. en är röd å en fortfarande vit.. vet inte vilket som är bäst men jag lär ju iaf slippa solfrossa inatt. Efter solningen hade vi en afterpool get together med våra supertrevliga grannar Ove å Marinett för att sedan tillsammans ta en taxi till den nya marinan där vi åt middag och jag drack min första goda drink, en tequila sunrise mums!

Slutet 2010 å början 2011: Egypten

En av sakerna jag fruktade mest för inför min å B:s resa var just starten dvs. flygresan. På morgonen nör jag vakande den 31/12 så kände jag mig ovanligt lugn för att bara vara några timmar innan flygavgång.. detta lugn behöll jag faktist största delen av flygresan, tro det eller ej! Flygresan var för övrigt väldigt trevlig då vi hade väldigt trevliga stolsgrannar (som senare visade sig vara även våra hotellgrannar). Precis innan landning blev vi gott nytt år hälsade av flygpersonalen som bjöd på skumpeliskumpa, väldigt trevligt!
Framme på hotellet hann vi mest bara bära upp sakerna till rummet och göra oss iordning inför (tydligen) både förplanerade och betalade nyårsaktiviteter som började i baren med fria drinkar. Sedan var det egyptisk nyårsbuffé och show med bla. magdans till vårt sällskaps stora förtjusning. Särskilt en vid vårt bord blev utsatt för att bli uppdragen på scenen ett flertal gånger, fast han gillade det haha Efter middagen fick vi öppna våra goodiebags som placerats på våra stolar, de visade sig innehålla allt möjligt kul bla en tuta, glittermasker och konfettibollar som man skulle kasta på varandra,. krig utbröt lite senare under kvällen :P
När tolvslaget var inskålat blev det lotteri... och jag vann! en liten glaspyramid med en sphinx i. Sen fick vi nyårsönskningar från hotellet tryckta på papyruspapper, väldigt fint.



Idag har vi gått omring lite i gamla stan för att orientera oss lite. Vi hamnade på en marknad med massor av fina kryddor! Bild kommer senare när internet är snabbare! Försäljarna är väldigt påstridiga å vill bara bara fråga vart man kommer ifrån, sedan vill de ge en något heeeeeelt gratis, å sen är man inlurad i deras lilla shop.. det gick iaf någorlunda bra för oss.. vita som vi är så lyser det ju nyinflugna på oss så imorgon blir det till att pressa i solen å bli brun!

 


RSS 2.0