Första advent

Idag har jag och C krigat på stan. Vi hamnade bland annat på Kungsträdgårdens julmarknad och på Panduro. Vi måste ha varit på Paduro i närmare två timmar.. Vi försökte völja glitter, papper, pynt m.m. till Glögg & Pysselkvällen på tisdag. Lägger upp bilder på julkorten då. När vi väl valt ut det vi ville ha så var det bara att stå snällt i den oändligt långa kön till kassan. Inte nog med att vi då redan var varma och trötta, utan då fungerade det inte att betala med kort när vi skulle betala.. Vi hade ju inte vart där inne två timmar för ingenting så vi fick kila till närmaste bankomat och ta ut pengar.. Krångel krångel! Men nu sitter jag här hemma i ljuset av min nuppsatta julstjärna och tittar på allt glitter och tycker ändå att det var sjukt värt besväret! Som tur var hade vi laddad batterierna på julmarknaden med varsin stekt strömmingsmacka, gott!


Sen Lördagslunch på Urban café efter lite shopping på stan


Ack Oskar :)

Från att den här fredagen kännts mycket olustig blev det en toppenkväll! Fördrink+Oskar+dans+NKs julskyltning=hysteriskt humörhöjande!

Isande kyla från topp till tå innan vi fick komma in i värmen


Fördrink och mingel



Vad tiden går fort när man har roligt


Weehooo

Klarade även hemtentan utan den minstaste komplettering!! Ibland blir man faktiskt nöjd med sig själv =) Nu känner jag att det här kommer bli en riktigt bra helg trots allt!

Brunch på Sirap med J




Härliga fredag!

Äntligen fredag och en ledig helg framför mig! En helg jag bara får göra exakt vad jag vill. Efter att ha ätit frukost, bla. en lussebulle (man måste ju passa på medan de är färska!) ska jag nu ta mig in till stan och försöka julklappsshoppa lite.. det ska bli kul! Sen är det bara hem och ladda (och försöka kurera mig så jag är helt frisk till ikväll) genom att spela "från och med du", "ack sundbuberg", "genom eld mf. inför Oskar Linnrosspelningen på Berns ikväll!! Det ska bli fantastiskt skoj!

Jägare=prostataproblem?

Bara för att jag är med i Svenska jägareförbundet (eftersom jag håller på att läsa till jägarexamen och man blev automatiskt medlem när man löpte kursböckerna) och därmed får tidningen Svensk jakt så tar de för givet att man är en medelålders man.. Det här låg inpillat i min tidning..

Lussebullsbak gör sig bäst med julskivan på repeat

Idag är det faktiskt riktigt mysigt med de stora snöflingorna som vräker ner, eftersom jag vet att jag får vara inne och julstöka. Det ska städas, plockas fram adventsstakar och bakas lussebullar.. allt såklart till dånande julmusik!




Lussebullar med kesella ca 30 st:
50 g jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 bur, 250 g kesella
2 pkt saffran = 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1,8 liter mjöl

1 st ägg till pensling
russin för garnering
ev. pärlsocker till garnering

Gör såhär:
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Häll i mjälken i värm till fingervärme, ca 37 c. Häll en del av degspadet över jästen och rör till den löst upp sig. Tillsätt resten av spadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter ner mjöl till degen släpper från kanterna och är smidig. Tänk bunken med bakhandduk och låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Sätt på ugnen på 230-350 c.
Ta upp degen och knåda den "blank" och slät på mjölad bänk. Baka ut till önskad form. Lägg på bakplåts papper och låt jäsa i 20-30 minuter. Garnera med russin och ev. pärlsocker. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda, om du gör lussekatter 5-10 minuter. Om du gör längder sänk ugnstemperaturen till 200-225 c och grädda i 15-20 minuter.

Lycka till!

Kul att vakna 06.35 av krossat glas

06.35 vakanade jag av att det lät som returglasbehållarna här utanför tömdes.. det kan väl ändå inte vara ok?? Jag trodde att kl 07.00 var en magiskt gräns för oljud, från och med då börjar byggarbetarna spränga, man får tvätta, man får väsnas och spela hög musik i lägenheten! 06.35 kan inte vara ok.. "God" morgon..


Ibland blir man bara så ledsen

Jag vill inte lyssna mer på dig, vill inte tro på nåt du säger å absolut inte gå med dig på o. Jag bryr mig inte om du blir ledsen för du har gjort både mig å andra ledsna många gånger. Tänker sluta hoppas nu en gång för alla. Nu har jag fått nog.
Måste försöka sova nu. Imorgon ska jag baka ut lite aggressioner! Å sen ska jag mysa med en kopo thé och nybakade lussebullar!


Fick en plötslig pyssel- och jullängtan



Ikea

Jag har sett fram emot den här dagen i en vecka nu och var rädd att jag inte skulle orka eftersom jag låg helt däckad igår, men inte hindrade det mig från att komma iväg till Ikea inte! Jag började med att kila förbi apoteket och bunkra med strepsils och ipren för att vara safe. Sen begav jag mig på en kall och blåsig färd för att hämta bilen hos mamma och pappa. Halvvägs från tunnelbanan och deras hus höll jag på att ge upp. Jag var helt täckt av snö och mascaran flödade runt mina ögon, men skam den som ger sig. När jag skottat fram bilen och fått upp normal värme igen kändes det dock som en stor seger! Inget skulle få stoppa mig från Ikea med Cissi :)
Trots att vi var där kl 13 idag onsdag, snöstorm å en dag till löning så var det kö på ikea, men ovanligt lite kö. Som tur var så var både jag och Cissi vrålhungriga när vi kom dit så vi passade på att äta ikeas klassikertallrik: köttbullar (med extra sås), väldigt värt med lunch för 24 kr! Efter detta följde en flertimmars shopping. Efter Ikea passade vi på att stanna på till vid Rusta, vilket ledde till några extra inköp. Nu är jag äntligen hemma och heeelt slut i både huvudet och i kroppen. Sitter i matkoma efter en god tacomiddag!






Mums med oliver och stekta champinjoner i!

Nu kan jag inte sova efter ett dygns sömn

Så himla typiskt nu har jag sovit hela dagen å känner mig lite lite bättre i huvudet, men börjar få ont i halsen istället.. å nu när jag skulle vilja sova igen så kan jag inte, men jag är ändå för trött för att orka ta mig för nåt.. plugga skulle ju vara bra efter en helt missad pluggdag! Kanske det som är metoden för att kunna somna ikväll..

Det är inte kul att vara sjuk, men skönt att slippa gå ut idag

Gick och la mig med frossa och sprängande huvudvärk igår (kl 21.30) och vaknade exakt lika dan i morse av mobilalarmet. Det var bara att logga in på Sats och avboka dagens träning och gå och lägga sig igen, dock efter lite facebookande.. Måste nog bli dödssjuk för att inte orka kolla facebook. Nu vaknade jag nyss igen och har klämt i mig lite mat. Satte precis på tvn och gissa vad som gick, Glee! Vilken lycka! Kollade ut genom fönstret och såg vilket uschigt och kallt väder det är och kunde inte låta bli att tycka att det var lite skönt att jag slapp gå ut idag, men imorgon tänker ja vara frisk för det här va inge kul!

Persisk kyckling



För 4 portioner behövs:
1 färsk kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
1 msk gurkmeja
1 gullök
3 dl krossade tomater
1/2 tsk cayennepeppar
1 påse saffran
1 dl matolja
salt
peppar

Gör såhär:
Dela kycklingen i små bitar (och om du har en hel kyckling skölj av dem i kallt vatten och låt rinna av i durkslag). Skala och hacka löken och stek den i en stor stekpanna i matoljan tills den mjuknat lite. Blanda i gurkmeja, cayennepeppar och saffran. Blanda ihop. Lägg i kycklingen och stek tills den nästan är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Låt småkoka i ca 10 minuter.
Kan serveras med både ris och potatis.

Lycka till!

I <3 (jul)candy



En av de bästa sakerna med julen måste ju vara julgodiset, speciellt Juleskum!

Jobbhelg kan också vara Myshelg

I vanliga fall är mina jobbhelger pest och pina eftersom jag jobbar 9 1/2 respektive 8 timmar lördag-söndag. Det bli liksom inte så mycket tid eller ork över till något skoj. Den här helgen började (på torsdagen) med att jag var på middag hos <3:s föräldrar, fredagskvällen lagades vildsvinsbiffar med hasselbackspotatis.. Ett tips när det gäller vildsvinsfärs är att blanda i ca 2 msk grädde för att få bort den lite beska smaken som kan uppstå. Till förrätt blev det kräfstjärtar stekta i lök, vitlök, röd peppar, vitt vin och lite grädde för att ta bort sältan. Detta lades på baguetteskivor och gratinerades i ugnen med ost på, MUMS! På lördagen (efter jobb och mormors tårtkalas) var jag bortbjuden på middag igen, lyx! Till förrätt fick vi avocadohalvor fyllda med ishavsröra toppade med räkor och caviar. Jag brukar inte tycka om räkor, men dehär räkorna var faktiskt ok (har ingen aning om vad det var för räkor, men de var ganska stora). Till varmrätt var det helstekt fläskfilé och risotto, väldigt gott! Middagen avslutades framför tv:n och "Så mycket bättre", vaniljglass, kolasås och plockgodis.. behöver jag säga att jag mådde illa efteråt.. Idag, söndag har jag bara hängt på jobbet heeela dagen lång, lite nytta måste man ju göra också tyvärr. Det är ju så mycket roligare att vara ledig!

 
Tjejerna fick Baileys att smutta på medans karlarna drack nån rökig whiskey.

Det här motiverar mina tidiga kvällar och sena morgonar!


Idag ska jag på 94-års kalas

Åh vad det är tråkigt med jobbhelg! Jag går ju omkring och är trött konstant. Sitter uppe och kolla på nyhetsmorgon medan vissa andra ligger kvar i sängen och sover, det är inte rättvist :/ Men i eftermiddag har jag iaf tagit ledigt och ska fira mormor som fyller 94! Vad köper man till någon som fyller 94.. jo kokosbollar med vitt skum i är beställda (?!), sötmormor =).


Mer Idol

Buhu vad tråkigt det kommer bli att kolla på Idol i fortsättningen... men Hejja Jay!

C-uppsatsångest

Nu är jag precis hemkommen från KI där vi hade ett möte inför nästa termin och c-uppsatsskrivandet. Det gick knappt att hitta dit. Busshållplatsen var flyttad, vägen avspärrad och halva skolbyggnaden var riven.. längtar inte tillbaka! Det var en liten, men tapper skara från klassen som tagit sig dit. De flesta andra befinner sig lyckligt nog på varmare platser! Mötet gav iaf mig mer ångest än motivation.. det verkade jättetråkigt.. Lååååt mig vara kvar på SU lite till..

Dessa ex, tur att man inte hunnit dra på sig så många eftersom de alltid ska hitta på något som "stör" mitt humör.

Jag kan inte rå för det men jag kräks lite inombords när det står ... har ett förhållade med ... Jag vet att det inte är logiskt för jag har ju också gått vidare.. några gånger.. men det är ju inte samma sak :P Varför kan inte du leva ensam hela livet, eller iaf på facebook. Jag har ju vetat om detta ända sen i sommras och känt att det vart skönt men just att det står på facebook gör att jag måste kräkas lite lite.. Varför kan jag inte bara känna mig lika glad som jag var innan jag såg det? Hur kan jag få kräkkänslor fast jag är mycket gladare nu och inte alls skulle vilja ha det som förr? Man är väl allt för underlig ibland!

För att inte låta allt för hemsk så säger jag väl: jag är glad för din skull och trycker på "gilla" på din status.

Med detta sagt vill jag ge ett speciellt <3 till nån helt annan än ovannämnda, du har får mig att må bra och ger mig motivation och mening!

Idag

07.00-10.00 tvätt varvar med plugg
10.30 upptäcker att jag är på fel Sats
10.50 checkar in på rätt Sats :)
12.30 lunch
13.30 plugg
15.30 beger mig till Cissi
16.00 fikar och laddar för att bli kiropraktorundersökt (är frivilligt anmäld som träningsobjekt hos Cissi)
16-nånting myser med Kit och får massage
19.31 Oscar har kommit hem och lagar middag till oss (och vill inte ha hjälp) Vilken karl! :D
Längre har jag inte kommit med min dag än så länge..

Glada tentaresultat

Wohoo idag fick vi tillbaka den första av tentorna och jag blev glatt överaskad eftersom jag var väldigt missnöjd när jag skrev den. 16 av 18 poäng! Det blev ett B, lite tråkigt att jag fick 16 för A var 17 poäng.. alltid trist att ligga på gränsen, men jag är nöjd ändå! Då är det bara väntan på resultatet för hemtentan då, vilken också kan ha gått hur som helst.. Jag håller tummarna!


Idol-nörden har vaknat till liv (IGEN)

Jaa alla som känner mig vet att jag är en riktig sucker för idol och idolprodukter som E.M.D och Måns haha. Nu har jag hittat en ny idol.. (kanske att ta i) Jag kan nämligen inte sluta lyssna på Tove Styrkes "Four elements". Den dundrar i lägenheten (och säkert hela huset) varje morgon nu mer. Fantastiskt skön låt!

Fars dag

Det är så svårt att komma på något bra att ge bort så jag pysslar ihop en farsdagpresent till pappan som redan har allt.. (förutom de obligatoriska strumporna då)



Pysselkväll

Ikväll har jag varit hemma hos A och V på middag. Det är så mysigt att komma dit och leka med A och S, som kan vara världens gulligaste barn! Bl.a. lade vi pärlplattsfigurer som ska hänga i julgranen.. eller jag gjorde två sen tog mitt tålamod slut :)


Bed & Breakfast

Bäddade soffan åt en trött (och mätt) Cissi efter vår chokladkväll. På morgonen var det bara att stiga upp och ladda för träningen med en stor frukost. Nu är jag hemma igen, GÖTT!


Mys!

Härlig start på dagen!

Fredagsmys: Temat var choklad

Ikväll har jag och Cissi har en mysig hemmakväll med god middag & efterrätt och lite hemmaspa med ansiktsmasker och nagelmålning.


Som sagt var temat choklad!

Så fina man kan vara med chokladsmörja i ansiktet ;)

Sett på facebook

Såg den här statusen på facebook och var såklart tvungen att gå in och kolla..
‎1. Gå in på Google Maps
2. Gå till "vägbeskrivning"
3. Sök från "Japan" till "Kina"...
4. Leta upp nummer 43 i listan
5. Skratta och lägg till detta som din status efteråt

Jag undrar vem som har tid/orkar lägga in något sånt haha

Blossa glögg X 2010

Idag har jag varit och shoppat Blossas årsglögg. Årets smak är saffran, spännande! Tydligen har den här glöggen gått att köpa i några veckor.. men än finns den kvar i alla fall, den brukar ju alltid ta slut.

Har inte smakat den än, men den får helt klart pluspoäng för den fina flaskan!


Hälsa

Idag hade jag bestämt träningsträff med en klasskompis, C. Vi hade bokat in oss på aerobics kl 10 Sats odenplan. Klockan 08.05 ringer telefonen.. C har i morgonstressen tagit fel på tiden och är redan påväg. Det blir en frukost i all hast och slänga ner träningskläderna i väskan och sen åka iväg ca en timme tidigare än tänkt. Det resulterade i en timmes styrketräning i gymmet innan aerobicspasset. C verkade mycket nöjd med att ha lurat iväg mig på en timmes extra träning (nästan så jag misstänker att det var med flit)! Jag var mindre nöjd då, men väldigt nöjd nu speciellt som jag har bokat en timmes massage ikväll kl 19.


Enkel & Nyttig kycklinggryta 4 port.

Idag kände jag att ett stort behov av grönsaker, men jag ville ändå ha varm mat så det blev en gryta fullproppad med massa färgglada färger!

Du behöver:
300 g kycklingfiléer (upptinade om du inte använder färska)
10 st champinjoner
1/2 zucchini
1 st röd paprika
1,5 msk grönsaksfond
1 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
1 st rödlök
1/3 purjolök
1 ask coctailtomater (det blir extra gott om du skalar dem innan tillagningen)
1 st oatly havre(matlagnings)grädde
om du vill 1 msk apelsinsaft, men  går lika bra utan

Om du vill ha lite sting i grytan så krydda med 1/2 tsk röd currypasta och en aning gurkmeja.

Gör såhär:
Skär kycklingen, lökar och alla grönsaker utom coctailtomaterna i bitar. Fräs kycklingen i olja tills den fått färg. Häll i alla grönsaker utom coctailtomaterna. Fräs allt i några minuter och tillsätt sedan matlagningsgrädde, tomatpuré, grönsaksfoned, apelsinsaften, peppar och smaka av om du vill salta. Detta ska koka i ca 15 minuter. Tillsätt coctailtomaterna ca 1-2 minuter innan grytan är klar.

Jag valde att servera med cous cous, men det är lika gott med ris.


Lycka till!

Det ända bra med vintern är min super-fluff-jacka!

Jag har tyckt att det varit för tidigt att packa upp vinterjackan, men är glad att jag förra veckan hängde upp den på uppfluffning efter att ha förvarats i sin lilla påse under sommaren. Kyla, mörker, blåst och snö är inte direkt några favoriter hos mig.. speciellt inte i kombination med SL.. det var krig på tunnelbanan när jag runt 17.30 tiden skulle ta mig från stan efter att ha varit på eftermiddagsbio och sett Lyckan, Kärleken och Meningen med livet, till mamma och pappa för att äta middag. Tur att jag hade min stora jacka som iaf gav mig lite andrum på tunnelbanan! Under de tio minuterna det tar att gå från tunnelbanan blev jag helt dränkt med snö och på mascaran (eller det som var kvar av den) såg det ut som jag hade gråtit hysteriskt när jag kom in! Jag fick iaf en god middag som bestod av kycklinggryta och såklart favvopepparkakorna!



Godaste pepparkakorna (handgjorda!!)! En nackdel är att man måste ringa och beställa dem, men en fördel är att man alltid får dem nybakade!


Parmainlindad sparris med chèvre

En perfekt förrätt!

Du behöver:
1 st knippe färsk sparris
1 frp parmaskinka
1 st bit chèvre (jag tycker det är godast med en liten rulle "fromage de chèvre")

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 c. skölj sparrisen och para ihop två och två (om du inte vill ha så stora dela på hälften och lägg ihop de bäda delarna). Skär chèvren i skivor och fördela över sparrisen. Linda en skiva parmaskinka runt varje knyte. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ca 10-15 minuter tills sparrisen mjuknat lite (obs! den ska forftfarande ha kvar lite av sin krispighet). Klart att servera!

Lycka till!
 


Fredagsmys med m&p

Kom just hem från en helkväll ute med mamma och pappa, inte varje dag det händer! Den startade med drink och god middag på mysiga Operabaren, sen gick vi vidare till Chinateatern för att se Magnus Ugglas revy som faktiskt var över förväntan. Det bästa var ändå slutet när alla ( 90% 50+are ) ställde sig upp och röjde loss till "kung i baren". Ha ha det var en syn! 


Ett gott ont!

Alla pratar om det, de syns varje dag på tvn och jag har snabbt gått förbi deras plats i hyllorna i mataffären.. Jag orkar inte stå emot längre! Idag föll jag för frestelsen.. och ska det göras så ska det göras rätt.. doppa i mjölk!

MUMS!

Mumsigt besök från "skogen"

Nu har det blivit till en vana att mamma och pappa svänger förbi mig efter de varit på vårt landställe "skogen" och lämnar av ett lass kantareller och trattkantareller.. nu har de gjort det igen. Så nu blir det till att göra stuvning som passar bra till både toast och omelett! Dessutom blev jag bjuden på årets första pepparkakor, mums!

Såhär gör du:

2 portioner kantarellstuvning med omelett

½ liter färsk svamp
½ msk finhackad gullök
En stor smörklick
1 krm salt
½ krm vitpeppar
1 dl matlagningsgrädde

Omeletten

3 st ägg
¼ dl mjölk
1 krm salt
½ krm vitpeppar

  1. Fräs svampen med löken i torr panna tills nästan all vätska kokat in.
  2. Lägg i smöret, salta och peppra och fräs på.
  3. Späd med grädden och låt koka ihop.
  4. Vispa/rör ihop äggen med mjölken eller vattnet, lite salt och peppar.
  5. Stek halva omelettsmeten först, den ska inte vändas utan vara aningen gäggig ovanpå.
  6. Lägg upp på lämpligt fat och lägg svampstuvningen ovanpå. Du kan hålla varmt i micro eller ugn.
  7. Stek andra hälften av omelettsmeten och lägg den över stuvningen med den stekta, fina sidan uppåt.




Lax med soltorkade tomater och fetaost i ugn

Du behöver:
En laxbit per person (jag brukar köpa frysta som jag tinar upp i vattenbad)
1 st fetaost
1 burk creme fraiche
1 st burk med soltorkade tomatkräm (går också bra att finhacka själv om man har hela, men jag är lat och gillar inte smaken när det är bitar)
2-3 färska tomater
1-2 paprikor (jag tycker att gröna blir godast vid tillagning)
örtsalt

Gör såhär:
Sätt ugen på 225 c. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och salta med örstsaltet. Mosa ihop fetaosten med creme fraichen och soltorkade tomatkrämen. Tärna tomater och paprika och blanda i röran. Salta med örtsaltet.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Laxen är klar när den skivar sig och har fått en ljusare rosa färg.

Servera med en god sallad. Rätten passar bra med allt! (pasta, bulgur, quinoa, matvete, ris, potatis m.m.)
 
Lycka till!


Röran ser ut som ett klägg, men det är jättegott!


Dag 5 av 8 på hemtentan

Orken och viljan börjar försvinna:

RSS 2.0