Persisk kyckling



För 4 portioner behövs:
1 färsk kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
1 msk gurkmeja
1 gullök
3 dl krossade tomater
1/2 tsk cayennepeppar
1 påse saffran
1 dl matolja
salt
peppar

Gör såhär:
Dela kycklingen i små bitar (och om du har en hel kyckling skölj av dem i kallt vatten och låt rinna av i durkslag). Skala och hacka löken och stek den i en stor stekpanna i matoljan tills den mjuknat lite. Blanda i gurkmeja, cayennepeppar och saffran. Blanda ihop. Lägg i kycklingen och stek tills den nästan är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Låt småkoka i ca 10 minuter.
Kan serveras med både ris och potatis.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0