Mumsigt besök från "skogen"

Nu har det blivit till en vana att mamma och pappa svänger förbi mig efter de varit på vårt landställe "skogen" och lämnar av ett lass kantareller och trattkantareller.. nu har de gjort det igen. Så nu blir det till att göra stuvning som passar bra till både toast och omelett! Dessutom blev jag bjuden på årets första pepparkakor, mums!

Såhär gör du:

2 portioner kantarellstuvning med omelett

½ liter färsk svamp
½ msk finhackad gullök
En stor smörklick
1 krm salt
½ krm vitpeppar
1 dl matlagningsgrädde

Omeletten

3 st ägg
¼ dl mjölk
1 krm salt
½ krm vitpeppar

  1. Fräs svampen med löken i torr panna tills nästan all vätska kokat in.
  2. Lägg i smöret, salta och peppra och fräs på.
  3. Späd med grädden och låt koka ihop.
  4. Vispa/rör ihop äggen med mjölken eller vattnet, lite salt och peppar.
  5. Stek halva omelettsmeten först, den ska inte vändas utan vara aningen gäggig ovanpå.
  6. Lägg upp på lämpligt fat och lägg svampstuvningen ovanpå. Du kan hålla varmt i micro eller ugn.
  7. Stek andra hälften av omelettsmeten och lägg den över stuvningen med den stekta, fina sidan uppåt.




Kommentarer
Postat av: åma

åå denna "skog" alltså!lyx!

2010-11-04 @ 23:01:44
Postat av: Ylva

Du får väl följa med dit det är finfint där nu, men det är skönare att få hemleverans ;)

2010-11-10 @ 19:58:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0