Bacon och broccolipaj med ädelost


4 portioner

Pajdeg:
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
8-12 broccolibuketter (frysta) beroende på storlek
1 pkt bacon
3 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche
150 g ädelost eller gorgonzola
salt och peppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda ihop smör och mjöl i en bunke. Tillsätt vattnet och så degen blir mjuk. Tryck ut i en ugnssäker form och  picka med gaffel. Grädda i ca 10 minuter.
2. Koka broccolin tills den blir mjuk och klipp baconet i små bitar och knaperstek.
3. Sänk ugnen till 200 grader.
4. Blanda grädden, creme fraiche, ägg och ost (smula) i en bunke.
Sprid ut broccolin (dela på buketterna på hälften om de är små annars dela på tre) jämt över pajskalet. Häll över stanningen. Toppa med bacon. Grädda i ca 20 minuter eller tills pajen börjat få färg.

Lycka till!

Tips! Jag älskar ju oliver så såklart toppade jag med några, resten fick åka i en färgglad sallad.


Kommentarer
Postat av: Jenny

åh denna får du gärna bjuda mig på någon gång, såg super smarrig ut! =)

2011-01-23 @ 22:24:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0