Bacon och broccolipaj med ädelost

4 portioner
Pajdeg:
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
8-12 broccolibuketter (frysta) beroende på storlek
1 pkt bacon
3 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche
150 g ädelost eller gorgonzola
salt och peppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda ihop smör och mjöl i en bunke. Tillsätt vattnet och så degen blir mjuk. Tryck ut i en ugnssäker form och picka med gaffel. Grädda i ca 10 minuter.
2. Koka broccolin tills den blir mjuk och klipp baconet i små bitar och knaperstek.
3. Sänk ugnen till 200 grader.
4. Blanda grädden, creme fraiche, ägg och ost (smula) i en bunke.
Sprid ut broccolin (dela på buketterna på hälften om de är små annars dela på tre) jämt över pajskalet. Häll över stanningen. Toppa med bacon. Grädda i ca 20 minuter eller tills pajen börjat få färg.
Lycka till!
Tips! Jag älskar ju oliver så såklart toppade jag med några, resten fick åka i en färgglad sallad.

Kommentarer
Postat av: Jenny
åh denna får du gärna bjuda mig på någon gång, såg super smarrig ut! =)
Trackback