Janssons frestelse aka Janssons temptation 8 port
Du behöver:
1 1/2 kg fast potatis3 st stora gula lökar
2 burkar anjouvisfiléer på 125 g
6 dl grädde
2 msk ströbröd
2+3 mks smör
Gör så här
1. Skala potatisen och skär den i fina strimlor.
2. Skala löken, skiva den tunt och fräs den i matfett i en stekpanna.
3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst.
4. Häll hälften av grädden och 2-3 msk av ansjovisspadet i formen. Strö på ströbröd och klicka matfettet över.
5. Grädda i 200°C, ca 40 min, i nedre delen av ugnen. Späd vid kanten med resten av grädden efter drygt halva tiden.
Lägg den färdiga Janssons frestelsen i en ugnssäker form. Häll på lite grädde och strö över ströbröd. Värm i 225° C, ca 20 min.
Kommentarer
Trackback