Älgfärsbiffar med chèvre och hasselbackspotatis

Min favoritpotatis är helt klart hasselbackare och det är dessutom jätteenkelt.
Såhär gör du:
Ugn 225 c
Skala potatisen. Lägg den i en träslev och skär den i ca 3-4 mm skivor. Lägg potatisarna i en ugnssäker form och häll på ganska rikligt med matolja. Ställ in i ugnen. Kolla till dem var tionde minut och häll oljan i formen över potatisarna. När potatisarna börjar få färg tar du ut dem och häller över olja samt ströbröd. Detta kan du göra efter ca 20 minuter. Sedan låter du dem stå inne i 10 minuter till. Klart!


Kommentarer
Postat av: Anna

2010-10-29 @ 22:54:32
Postat av: Anna

Varför träslev?

2010-10-29 @ 22:55:56
Postat av: Ylva

Så att man inte skär igenom hela potatisen. Skär man i en träslev så kan man vara säker på att man inte skär för långt ner i potatisen =)

2010-10-29 @ 22:59:16
Postat av: Anna

Hur logiskt som helst!! Tack.. Vilken potatis ska mananvända då? Någon speciell eller funkar alla lika bra?

2010-10-30 @ 09:34:25
Postat av: Anonym

Alla fasta sorter går bra! Det blir inte lika bra med färskpotatis.. så jag brukar bara göra hasselbackare på vinterhalvåret, men det går med färskpotatis ändå.

2010-10-30 @ 14:33:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0