Middagstips: Festlig och snabb variant på grillad kyckling

Ugn 225 grader
Du behöver (3 port):
1 st grillad kyckling
ca 200g riven ost
1 pkt bacon
3 dl matlagningsgrädde (jag använder oatly matlagningsgrädde gjord på havre)
1 tsk oregano
1 msk körvel
1 krm färskmalen svartpeppar
Tillbehör: Passar lika bra med klyftspotatis som med ris. En krispig sallad med sockerärtor i är gott till.
Gör såhär:
Klipp bacon i mindre bitar och stek. Ställ sedan åt sidan. Ta bort skinnet från kycklingen och ta bort köttet och lähh i en ugnssäker form, i mindre bitar. Blanda med bacon och krydda med oregano, körvel och peppar. Strö över osten och häll sedan på matlagninggrädden jämt över formen. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått färg.
Om du vill ha klyftpotatis till så kan du med fördel sätta in den innan du börjar med kycklingen så blir det klart samtidigt.
Om du hellre vill ha ris till så kan du börja koka det samtidigt som du sätter in formen i ugnen.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback